J.B.V. Helmond 2010

Accommodatie gegevens en nieuws.

Adres accommodatie: Nieuwveld 85 Helmond.

Gelegen achter zorgcentrum De Eeuwsels.


______________________________________________________________________________________________

Officiele Opening Banen door wethouder vd Zanden.


Wethouder Van der Zanden opent jeu-de-boulesbaan woonzorgcentrum Savant de Eeuwsels


Gepubliceerd op 06-06-2017

Een mooi initiatief dat mensen bij elkaar brengt en aanzet tot bewegen in de buitenlucht

Afgelopen zaterdag 3 juni heeft de Helmondse wethouder Nathalie van der Zanden de nieuwe jeu-de-boulesbaan achter woonzorgcentrum Savant de Eeuwsels in Helmond officieel geopend. De baan is door gemeente Helmond bij het woonzorgcentrum aangelegd op het terrein van Savant Zorg. Leden van jeu-de-boulesvereniging JBV Helmond 2010 spelen sinds kort hun balspel op de nieuwe baan. Tevens maken zij gebruik van de koffiecorner en het restaurant van het woonzorgcentrum. Hierdoor kunnen mensen uit de wijk kennismaken met Savant de Eeuwsels, kunnen cliënten zelf actief meedoen aan het spel én zich aansluiten bij de vereniging.

De aanleiding voor de aanleg bij Savant de Eeuwsels was de sluiting van de oude accommodatie bij Wijkhuis de Terp. “Onze vereniging wilde per se in Helmond Noord blijven” vertelt voorzitter Marijke Mirkx van JBV Helmond 2010. “Daarom hebben we anderhalf jaar geleden contact gezocht met de gemeente en met Savant Zorg. Dit heeft geresulteerd in deze prachtige jeu-de-boulesbaan op een wonderschone plek. We zijn hier heel blij mee. Hierdoor kunnen we als vereniging met 25 leden weer groeien. Bovendien kunnen we volop gebruik maken van de aanwezige faciliteiten van Savant de Eeuwsels.”

Aanwas
Wellicht zorgen cliënten van Savant de Eeuwsels en bewoners van het aanpalende appartementencomplex Noorderlicht voor de nodige aanwas van de vereniging, denkt Victor Walschots, teammanager zorg Savant de Eeuwsels en nauw betrokken bij de realisatie. “Eén van de doelen is om een link te leggen met de wijk en onze bewoners. Door deze prachtige baan is de benedenruimte tussen Savant de Eeuwsels en het appartementencomplex een mooie ontmoetingsplek geworden.”

Verbinding
Volgens wethouder Van der Zanden plukt ook de gemeente Helmond de vruchten van de nieuwe jeu-de-boulesbaan. “Het kernwoord is ‘verbinding’. Tussen oude en jonge mensen en tussen wijkbewoners en bewoners van Savant de Eeuwsels. Maar zeker ook de verbinding met sport en bewegen. Dat is voor ons als gemeente heel belangrijk. Het gaat namelijk om sociale contacten én om gezondheid. Dit mooie initiatief zet mensen aan om te bewegen in de buitenlucht. En juist dat is op oudere leeftijd erg belangrijk. En bovendien kan iedereen meedoen!”

Wethouder Nathalie van der Zanden opent de jeu-de-boulesbaan, die bij Savant de Eeuwsels is aangelegd, onder aanwezigheid van Victor Walschots en de leden van de Helmondse jeu-de-boulesvereniging JBV Helmond 2010


3 Juni 2017 om 12.30 uur


De aanleg bij Zorgcentrum "De Eeuwsels" is gestart.


onderstaande foto,s van 28-3-2017Onderstaande foto is gemaakt op 15 -01-2017. Door Nick Swering

De rest is van eerdere datum.


Bovenstaande foto is van 9-12-2016.

  • Was geplaats door Marijke Merxks op facebook waar ik een kopie gemaakt heb.


De 3 bovenstaande foto's zijn gemaakt en doorgestuurd naar de webmaster door  Nick Schwering. Dank hiervoor.


19-12-2016.

Deze accommodatie word aangelegd aan de achterzijde van Savant zorg De Eeuwsels.

Tom Tom navigatie 5702HW ter hoogte van nummer 85.

Als je foto's hebt of nieuws hebt stuur het dan door naar henk_engelen@live.nl


Als deze niets aangeleverd krijgt kan hij ook niets op de site zetten logisch toch.


"Afdeling 14" is per 31 Decenber 2016 opgeheven.